2 Temmuz 2010 Cuma

Alacakaranlık Karakterleri ..

Edward cullen (Robert Pattinson)
17 gibi görünen 108 yaşında bir vampir. Karşısındakilerin düşüncelerini okuma(Bella'nınkiler hariç), süper hızlı koşma ve her diğer vampir gibi insan üstü güce sahiptir. İspanyol gribinden ölmek üzeyken Carlisle onu ısırarak onu vampire çevirmiştir. İnsan kanı içmemeye çalışsada aslında çok fazla kan içmek istiyordur ama hayvanların kanlarıyla idare etmek zorundadır. Aşkı Bella için yapmayacağı şey yoktur bunların arasında o öldüğünü sandığı için vampirlerin en güçlüsüne kendisini öldürmesini istemekte girer.(Yeni Ay) Tutulmadada görüceğimiz gibi sevgilisi için baş düşamanına bile insanca davranmaya başlamıştır.



Bella Swan (Kristen stewart)
Lisede sondan bir önceki senesinde Phoenix, Arizona'dan Forks, Washington'a taşınan 17 yaşındaki gençkız ayrıca Edward ın bircik aşkı. Edward ı ilk gördüğünde onda bir değişiklik olduğunu biliyordu araştırdı ve buldu o bir vampirdi ama Bella buna aldırmadı. Hatta o onu terk ettiğinde(yeni ay) bunalıma girmişti. En iyi arkadaşı Jacop gizliden gizliye ona aşıktı.(Tutulma)Edward la evlendiğinde balayına çıktıklarında Bella hamile olduğunu anlar ve balayı yarıda kesilir ama bebek çıkmazsa Bella ölecektir ancak Bella bebeğine çok bağlanmıştır.Edward Bella'nın ölmemesi için onu vampire çevirmiştir.(breaking dawn)



Alıce Cullen (Ashley Greene)
İnsanların aldıkları kararlara göre geleceği görebilen, Edward'ın vampir kızkardeşi.Ve Bella ya en sıcak davranan vampir.(edward haricinde) Ayrıca Jasper ın eşi. Bella ya da çok bağlı. O uçurumdan atladığında onu görmeye gelmişti.(Yeni Ay) Ayrıca yetenekleri de çoğu zaman insanların işlerine yarıyor özelliklede insanların ne yapacağını görerek.(Tutulma) Alice alışverişkolik ve çok sıcak kanlı biri. Bir periye benzer imaji var. Ayrıca Edward ın en sevdiği kardeşlerinden biri ancak bazen gerçekten çok sinir bozucu olabiliyor.(Tutulma)


Jasper Hale (Jackson Rathbone)
Cullen ailesinin duyguları manipüle edebilen üyesi, Alice'in eşi ve Rosalie'nin kardeş figürü ayrıca hayvan kanı içip insan kanına en çok susayan kişi.(yeni ay) Yüzünde herzaman acı çekiyormuş gibi bir ifade vardır. Ayrıca yeni vampirler konusunda uzmandır.(tutulma)


Rosalie Hale (Nikki Reed)
Cullen ailesinin dünyanın en güzeli olarak tanımlanan üyesi, Emmett'in eşi ve Jasper'ın kardeş figürü.Bella ya en kötü davranan kişi ama zamanla ona alışır.(yeni ay)En büyük ve imkansız hayali anne olamaktır. İnsanken sarı şaçlı menekşe rengli gözlü güzel kız olarak tanınırmış ancak eski nişanlısı Royce tarafından acı çeken ve ölmek üzereyken vampir olan Rosalie. Royce ın arkadaşlarını teker teker öldürmüş Royce uda ancaak hiç birinin kanını içmemiş çünkü içinde onlardan bir parça taşımak istememiş.(Tutulma) Emmett i ölmek üzeyken bulmuş ve onu km lerce yürüyerek Carlisle a getirmiş böylece Emmett le aşkı başlamış.

Emmet Cullen (Kellan Lutz)
ailedeki en güçlü vampir, Edward'ın kardeşi figüründe ve Rosalie'nin eşi.Bella ya karşıda tam bir arkadaş gibi ve onu aileye herzaman kabul eden kişi. Edward ın en sevdiği kardeşi.


Carlisle Cullen (Peter facinelli)
Yirmilerinde görünen 300 küsür yaşındaki sevecen vampir. O kasabanın doktoru ve Cullen ailesinin baba figürüdür. Bella ya karşıda aynı bir baba gibi davranır. Edward dan sonra karısı Esme yi de yaşaması için vampire dönüşmüştür.


Esme Cullen (Elizabeth Reaser)
Carlisle'nin vampir karısı ve Cullen ailesinin anne figürü, aile fertlerine onları ne olursa olsun birarada tutan büyük bir sevgi aşılamıştır. Bella ya annesi gibi davranır.


James, Bella'yı öldürmek isteyen göçebe vampirler grubunun lideri.
Victoria, James'in Bella'yı bulmasında ona yardım eden sevgilisi.
Laurent, James'in klanının en kibar üyesi

2 yorum: