2 Temmuz 2010 Cuma

Twilight: Eclipse, Twilight’ın mavi görüntüsünü geri mi getiriyor?


Aylar önce, The Twilight Saga: Eclipse (Tutulma)’nin renginin ilk filmlere göre daha gri olma olasılığı üzerine büyük bir tartışma yaşamıştık.

Filmin, gri veya kırmızı gibi bir tonda olacağı fikri, David Slade’in önceki çalışmaları, Hard Candy ve 30 Days And Nights gibi önceki çalışmalarından yola çıkarak meydana geldi. Hem bu hem de The Twilight Saga: New Moon (Yeni Ay) ’un altın tonları, bu değişken filmler için karma renk tasarısı modası başlatmış oldu. Sonra, filmin logosu ve ilk posteri yayınlanınca gri rengin kullanılacağı şüphe duyulmaz hale geldi.

Geçenlerde, Summit Entertainment, The Twilight Saga: Eclipse’den birkaç fotograf daha yayınladı ve bunlar, bu köşenin bazı okurlarının gözüne çarptı.

Birkaç gün önce The Twilight Saga: Eclipse: The Official Illustrated Movie Companion (Resmi Resimli Film Kitabı) için kapak tasarımları çıkınca ‘Kris’ isimli bir yorumcu, konu ile ilgili görüşlerini çok doğru ve okunabilecek biçimde paylaşmış.

“Herkes bu filmdeki koyu renk temayı anlayabilir – maviler ve sular, özellikle de kitap kapağı ve Cullenların resminde bu görülebilir. Hepsi savaştan önce bir kotçu dükkanından alışveriş yapmış gibi görünüyorlar.”


Aslında Cullenların fotografı Twilight’ın mavi görüntüsünü hatırlatır gibi.

Kesinlikle, giyim tarzında, saçlarda, duruşlarda, arka planda 2008’de çekilen bu Twilight fotografındakine göre, bariz bir gelişme var. Fakat iki resim arasındaki benzerliklere bir göz atın.


Ayrıca, The Twilight Saga: Eclipse’nin resmi fragmanında; bazı arka planlarda, manzara çekimlerinde ve Volturi bölümlerinde biraz mavinin kullanıldığını da görebilirsiniz.

Fragmanda, logoda ve filmin diğer herhangi görsellerinde, grinin kullanılmasına dair kesin bir birlik olduğu görülüyor (ve filmin yapım şirketi Summit Entertainment’ın da logosu – Twilight için mavi, New Moon için altın olanlardan sonra – bu sıralarda gri.) Ama mavi olan oldukça güncel olduğunu düşünmüyor musunuz?

Pek çok hayran Twilight’da mavinin ağırlıklı olarak kullanılması hakkında kaçamak cevaplar veriyor. Fakat çoğu sihirli havayla bağlantı kurduğunu kabul edecektir muhtemelen. Yani, Eclipse’de bunu görmek ilginç olacak, yönetmen David Slade film serisine orijinal tonlar getirebilir, değil mi?

Eclipse’de mavi görüntü yönünde bir niyet ya da ihtiyaç olduğunu düşünüyor musunuz? Eclipse’deki Cullen ailesi fotgraflarının Twilight’takilerle benzer olacağına katılır mısınız? Yeni editörün (Twilight’ta çalışmış olan) bu konuda yapacak bir şeyi var mı? Konuyla ilgili yorumlarınızı paylaşın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder