2 Temmuz 2010 Cuma

Twilight: Breaking Dawn (Şafak Vakti), Fanlarının Bir Kısmını Kaybedebilir Mi?



The Twilight Saga: Breaking Dawn
(Şafak Vakti)’in senaristi Melissa Rosenberg, kitabın film uyarlamasının, diğer Twilight serilerine göre yetişkinlere daha uygun şekilde olacağını açıkladı.

”Sevişme sahnesi izleyeceksiniz, evet!”dedi. ”Bella ve Edward ilişkisi kitapta nasılsa filmde de gerektiği gibi olacak. Breaking Dawn’da, diğerlerinde gördüğünüzden daha fazla ”tensel” sahne izleyeceksiniz. Yaş sınırı konulması gerekir mi bilmiyorum ama kitapta olan filmde de olmak zorunda ki bu da daha fazla çıplaklık demek.. Ben kesinlikle daha fazla tensel sahne yazıyor olacağım.”

Eğer iki Breaking Dawn filmi de sevişme sahneleri ve çıplaklık yüzünden yaş sınırlaması yasağı getirilmesi ile sonuçlanırsa, tek başına bilet alma izni olmayan genç fanlar gişelerden uzak tutulacak.

Stephenie Meyer’in yazdıkları böyle bir yasağın getirilmesine değiyor mu?

Not: Arkadaşlar metnin orjinalinde yaş sınırlaması için ”R-rated” tanımı kullanılmış. R-rated’in tam kapsamı ise şudur: 17 yaşından küçüklerin bir yetişkin gözetiminde izlemesi tavsiye edilen filmler için kullanılan tanım. Tabi ki bu ABD için geçerli olanı, eğer sınırlama getirilir ise ülkemize nasıl yansıyacağı (+18 mi yoksa +16 mı veya başka şekillerde..) belli değil.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder